O nama

Privredno društvo d.o.o. “Tujko“-Kotor, sa sjedištem u Grblju-Nalježići bb Kotor osnovano je 25.09.1992.godine.

“TUJKO” D.O.O je porodična firma sa tradicijom dužom od 25 godina iz oblasti eksploatacije tehničko-građevinskog kamena, proizvodnjom i prodajom građevinskog materijala: frakcionisanog kamenog agregata, betona i betonske galanterije, uslugama prevoza kamionima, usluge vršenja zemljanih radova (iskopa), građevinskih i građevinsko zanatskih radova na arhitektonskim objektima, objektima saobraćaja i objektima hidrotehnike.

Na ležištu „Rudine“-Nalježići, „TUJKO“ vrši eksploataciju tehničko-građevinskog kamena od 1992. godine i dugogodišnji je korisnik koncesionog prava. Prvi ugovor o koncesiji zaključen je 1995. godine na period od 10 godina. Drugi ugovor je zaključen 02.11.2007 godine na peroid od 10 godina i produžen na period od 5 godina do 01.01.2023. godine.

Raspolažemo sa savremenom opremom potrebnom za otkopavanje mineralne sirovine iz ležišta, građevinsko-rudarske mašine i transportna sredstva i postrojenja potrebna za proizvodnju kamenih agregata i proizvodnju betona.

Pored ovoga, važno je napomenuti, da privredno društvo „Tujko“ posjeduje bravarsko-mehaničarske radionice i komoru za lakiranje, gdje uz pomoć stručno obučenih ljudi za ovaj dio posla, uspješno održava vozni park spremnim i bezbjednim za sve izazove u saobraćaju i rudarsko-građevinskoj industriji.

Pravilnim strategijama razvoja društvo „Tujko“ d.o.o-Kotor je došlo do toga da zapošljava oko 60 stalnih radnika, čiji se broj konstantno godinama uvećava.
Za djelatnost proizvodnje i prerade tehničko-građevinskog kamena ima usko stručne radnike koji u smislu propisa ispunjavaju uslove da se bave tom djelatnošću.

Privredno društvo „Tujko“ pridaje veliku važnost svojim zaposlenima. Kroz razne obuke i treninge i radu na stalnom usavršavanju, mogu da odgovore na sve izazove koji se javljaju na zahtjevnom tržištu.

Pored mnogobrojnih licenci i odobrenja iz opsega izvođenja rudarskih, građevinskih, saobraćajnih i hidrotehničkih objekata, „TUJKO“ posjeduje i sertifikate kompanije:
Sertifikati JUQS i IQNet:
• Standard MEST ISO 9001:2015;
• Standard MEST ISO 14001:2015;
• Standard MEST ISO 18001:2007.

Politika kvaliteta “TUJKO” d.o.o. je sastavni dio poslovne politike, koja se temelji na postizanju i održavanju ugleda u poslovanju, pružajući kvalitetne, održive, pravovremene i efkasne usluge našim klijentima kako bi se zadovoljila njihova i naša očekivanja.